Chiar dacă am avut o toamnă deosebit de frumoasă care ne-a lăsat impresia ca vom trece peste iarnă fara fulare si căciuli, trebuie să ne gândim la ce va veni.  Cu siguranţă ne vom bucura de zăpadă, sărbatori şi vacanţa de iarnă, dar trebuie să ne gândim şi la sănătatea părului.

În primul rând trebuie să ne gandim la efectul care îl au hainele asupra părului. Cel mai tare este influenţat părul lung de hainele groase de iarnă şi de fulare . Prin contactul constant cu părul, mai ales în zona cefei deseori incâlcirea fiind problema cea mai mare. Una din modalităţile prin care se poate evita acest fenomen este pieptănarea zilnică, folosind în acelaşi timp si un produs care ajută la descâlcirea firelor fără a le rupe. De asemenea este recomandat un pieptena rar sau o perie care să nu electrizeze părul, de preferinţă din materiale naturale (lemn sau păr natural). Cele mai potrivite produse sunt balsamurile de tip leave-in.

 

Milkshake Whipped cream – frisca pentru păr care înmoaie firul şi îl face uşor de pieptănat.

Mai poate fi folosită şi ca şi cremă de mâini. (pret aprox 40 lei)

 

 

 

 

 

Wella Lifetex extra Rich spray – Face deosebit de uşoară pieptănarea, fără a încărca părul.

(pret aprox 50 lei)

 

 

 

 

Părul este influenţat pe timp de iarnă şi de schimbările de temperatură motiv pentru care este important şi tratamentul de păr folosit. În general este bine ca odată pe săptămână să se aplice o mască adaptată tipului de păr (păr vopsit, buclat, deteriorat etc.)

Un alt punct important este frecvenţa de spălare a părului. Există numeroase teorii despre cum este mai bine. Noi recomandăm ca părul să fie spălat de fiecare dată cand simţiţi că este nevoie. Este normal să existe diferenţe între tipuri de par iar dacă frecvenţa de spălare nu este adaptată  tipului de păr poate apărea o descoamare a scalpului din cauza degresării excesive.

Şamponul folosit este deosebit de important pentru tipul de păr pe care îl aveţi. Din fericire există atăt produse profesionale cât şi produse din comerţ care sunt menite să satisfacă cele mai diversificate nevoi. Recomandarea noastră este ca în urma unei discuţii cu un specialist să stabiliţi tipul de şampon de care aveţi nevoie. Este totuşi posibil cao anumită marcă de şampon să nu vi se potrivească, tocmai de aceea este de sugerat să incercati mai multe mărci.

 

Cam atat pentru astăzi despre tratamentul părului pe timp de iarnă, urmează în curând un nou articol despre propuneri de coafuri de sezon.

Pentru discuţii pe această tema puteţi adresa întrebări prin intermediul comentariilor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: